onsdag 30 april 2008

Torra och dammiga stigar - det är livet!

Dagen igår har man väntat på länge! När man suttit där på cykeln i minusgrader eller rullat runt på leriga och hala stigar, så är det just dagar som igår man har längtat efter: tillräckligt varmt för att ha både korta ben och korta ärmar, snustorra och snabba stigar, rethostan pga av dammet osv. Samtidigt är det inte för varmt, och myggen har ännu inte kommit fram - kan det bli bättre? Tyvärr så kan det ju bara bli sämre nu ;-)
Gårdagens pass blev ganska hårt - ett set med 10st 45-15 efterföljt av 3st 10 minuters tröskelintervaller. Tror det var nytt rekord gällande deltagarantalet - Stefan Larsson, Martin Wenhov(som äntligen är tillbaka), Robban (som också äntligen börjar komma tillbaka), Per Wahl samt en dansk (?) som jag inte kommer ihåg namnet på. Benen kändes grymt mosiga efter Mallorca, trots att jag endast har vilat och kört lugnt i 3 dagar - absolut inget klipp i dem, men inget annat är att förvänta iheller. Därav blev jag ganska förvånad när övriga (främst då Stefan) inte kunde hänga på under de första intervallerna, men han har väl också drabbats av Mallorca-sjukan i benen. Som vanligt är 45-15 en ren plåga, i och för sig så är det väl få pass med en puls på över 90% som är behagliga! Tycker att det brukar vara svårt att få den där riktiga kvalitén på passen när man har trötta ben, men igår gick det bra.
Låg omkring, och något över, tröskelpulsen under hela passet. Tröskelintervallerna körde vi som den klassiska jaktstarten - ett alldeles utmärkt sätt att köra intervaller när man är något ojämna. Den som kör långsammast startar först, och sedan släpper man iväg resten med passande mellanrum. Detta gör att folk slipper bli avhängda efter 500 m och sedan tappar motivationen. Nu försöker vi anpassa det så att man bli typ ikappkörd under slutdelen av varvet så att man kan vara med och kämpa då. Jag körde varven igår på (1) 10.05 (2) 10.29 samt (3) 10.03 - det är bra tider om man jämför med förra årets tider.

Kvällen igår ägnades åt att förbereda tävlingscykeln. Hade tänkt att köra ett distanspass på den i dag för att se så att allt funkar. Var nede hos Lars och fyllde Eclipse vätska i hjulen. Hade lite strul med att få det helt tätt, men nu skall det funka. Återkommer med bilder på tävlingshojen - den är grym! Nu måste jag nämligen börja packa, helgen skall spenderas i sommarhuset i Vomb.

Förresten, kollade startlistan till Mjölbybiken på lördag. Alla de värsta konkurrenterna finns på plats: Justus, Kumlin, Michael Johansson, Grape mm, så det blir en bra värdemätare på hur man står i förhållande till dem i år.

Inga kommentarer: