måndag 17 mars 2008

Vår eller vinter?

Överskriften syftar givetvis till vädret: i söndags ett underbart väder och i dag storm och snö! Helgen har bjudit på två bra distanspass. I lördags blev det den klassiska Sjöborundan. Vi var 8 cyklister (!) som rullade från Genarps IP kl 7.30. Till en början i ett ganska gemakligt tempo, men vid Krankesjön så sattes tempot upp, och sedan blev det relativt högt. jag stod för en hel del av tempohållningen genom flera partier. Slutligen var det bara Christian, Stefan och undertecknad kvar. Tror t.o.m. Stefan fick kramp på slutet - så det var ett bra pass! På söndagen var det dags att lufta fincyklen :-) Oj vad härligt det var att köra på den, skojar ni om att man kände sig snabb. Dessutom kryddades rundan av en klarblå himmel, inte allt för mycket vind och fina vägar ut mot Genarp. Det blev drygt 3 h och 9 mil.

Kvällen ägnades åt en timmes löppass ute i Vombs fure. Givetvis tog jag tillfället i akt och rekade stigar för kommande MTB-pass. Vilket område det är, det fullkomligt kryllar av singletracks i området. Höll faktiskt på att springa vilse. Komme rnog ta ett tag att lära sig hitta bland alla spår, men sedan så kommer det bli ett perfekt område att köra i. Speciellt som där är hur torrt som helst i området, även om det har regnat hela veckan.

Jag har semester denna vecka, och kommer att ägna den åt att träna. Tyvärr ser väl väderutsikten inte helt lovande ut:

Fast det skall väl gå att pressa in några timmar mellan skurarna - om inte annat så får det bli många, korta och hårda pass!

Inga kommentarer: