fredag 28 mars 2008

Jobb....

.....är orsaken till att det nu gått 3 dagar utan uppdatering av bloggen! Det är inte klokt att man skall behöva jobba ibland, och dessutom prestera något! :-) Fast just nu passar det alldeles utmärkt att uppdatera bloggen då det kan utgöra en giltig orsak till att slippa se Lets Dance finalen. Samtidigt kan jag passa på att leka med en riktigt bra online jukebox på nätet som jag hittade i dag: Songza! Och när jag ändån sitter här framför datorn så har jag passat på att friska upp min danska humor lite genom att se klippet från pressmötet då Team Easy On erkänner dopingmissbruk :-)


Har ibland lite svårt att riktigt förstå att Pim (Team Easy On's holländska sprinterkung) är sångare och låtskrivare i ett av de bättre rockbanden, nämligen Nephew!

Nå, nu över till något seriöst istället - träning! Gårdagen bjöd på ännu ett utmärkt intervallpass av den hårdare typen. På grund av det fina vädret valde jag att köra intervallerna utomhus istället för trainern. Therp och så småning Stefan hängde också på. Området omkring brofästet mellen Sibbarp/Bunkeflo är ett utmärkt ställe för olika typer av intervaller. Området är inte speciellt tekniskt, men kuperat vilket gör att man kan fokusera 100 % på att ta i, istället för att hålla sig på cykeln. Körde första några korta intervaller i backe (blev typ 30-30 intervaller) som fick upp pulsen rejält (3x10 minuter). I motsättning till på trainern så gick det utmärkt att få upp pulsen över 90%, och genom att köra på lätta växlar så blev det i princip ingen syra i benen! Efter det körde vi några lite längre intervaller på drygt 8 minuter på omkring 85-87%. Skulle avslutat passet med några styrkeintervaller, men vi hittade inget riktigt bra ställe för detta. Hur som helst så blev det ett kanonpass, och det i ett område som det inte tar mer än 20 minuter att cykla till!

Fredagen har använts för vila, och imorgon lördag blir det första ett kort löppass och lite bålstyrka på morgonkvisten, och sedan blir det typ samma intervallpass igen på eftermiddagen (när det förhoppningsvis har slutat regna). Söndagen bjuder förhoppningsvis på ett långpass. Skall köra på lite hårdare i några dagar nu, speciellt eftersom jag skall till Dublin i nästa vecka och måste vila ett par dagar!

Det enda som saknas nu är att vintern släpper sitt grepp om skåne! Bilden nedan är tagen i torsdags morse på 10 km slingan i Skrylle! Temperaturen var -8 grader vid kl 7 på morgonen! Underbart vackert, men alldeles för kallt och snöigt för att vara Skåne i slutet på mars.

Inga kommentarer: